måndag, januari 01, 2007

Gott nytt år

Akemashite omedetou gozaimasu, som man tyvärr säger. Strålande sol idag, var och slet bort överflödigt lager av hud på de vassa kristallerna i Toyota.Sedan har jag haft ett typiskt japanskt nyår, vilket inte är så spännande som det låter. Det innebär att man är hemma och städar lägenheten så att de så viktiga första dagarna av det nya året blir perfekta: hur de första dagarna blir kommer nämligen att återspeglas under resten av året.

Inte för att jag har städat.

7 kommentarer:

わたる sa...

あけましておめでとう御座います。
本年も宜しくお願いします。

教員採用試験についての記事の内容がわかりませんが、試験を受けるのですか?

Jonas Wiklund sa...

こちらこそ明けましておめでとうございます!

その記事は教員採用試験のちょろい説明だけです。日本とスウェーデンはsystem*がかなり違う。おもしろいと思う。

あしたは天気がよかったらボルダーに行きませんか。

* 日本語で何ですか。

carin sa...

Finns det inte någon typ av vantar som du kan ha när du klättrar? Jag vet hur dina händer är, och blir fascinerad över hårdheten på en sten som lyckas rubba det läderartade lagret av hudliknande fjäll :)

Jonas Wiklund sa...

Nix. Bar hud mot sten måste det vara.

Den kalla och torra väderleken torkar ut händerna. Men du är säkert en expert på vad sorts handkräm jag ska införskaffa. Jag köpte någon sorts kräm men jag kan möjligtvis ha gjort ett misstag. Jag har så här i efterhand bekymmrat mig om att läsa på tuben och den tjatar upprepade gånger om att man får vita ungdomliga händer och fingrar av krämen. Mina fingrar är vita nog till att börja med, tack så mycket.

carin sa...

Aj, då ska du akta dig för den. Det är bergis en kräm med pigmentblekning, för att ta bort de åldersfläckar som kommer lite senare i livet. Sådan kräm är också populär (tyvärr) bland mer mörkhyade personer, för att uppnå generellt ljusare hudton. Den är absolut inte avsedd för dina små tassar, utan du ska ha någon superfet kräm, liknande Ultracreme eller försvarets hudsalva. Smörj in tassarna innan du ska sova och ta på dig fingervantar när du sover samt skicka den kräm du har till mamma, är mitt tips.

わたる sa...

"System" is "方式" or "やり方".
But already this word "System" had became Kata-kana Japanese word as "システム".

Jonas Wiklund sa...

Tack Wataru! får ta och lära mig "houshiki" då.