torsdag, november 30, 2006

Jonas frågelåda

Idag öppnar jag min nya service: Jonas googlefrågelåda. Det finns ju så många som halkar in på denna sida när de söker information som inte direkt finns på denna blogg. Alls. Eftersom jag är en sådan allmänt hygglig person så har jag bestämt mig att svara på några utvalda googlefrågor, för er som hamnat här av misstag.

>Ge mig namnet på någon topologi!

Den triviala topologin.

>Hur ritas kinatecknet/kanji/det japanska tecknet för kärlek/kvinna/etc.

Om det är för något permanent, t.ex. en tatuering: fundera först ut vad det kan vara på engelska, gå sedan till http://www.dsfy.com/ och få hjälp av någon som har japanska som modersmål. Annars finns det gott om engelsk/japanska kanjiordböcker på nätet.

>Varför finns det inget nobelpris i matematik?

För att Alfred Nobel inte ansåg matematik vara värdigt ett pris. Precis som ekonomi. Tro inte på ryktena du hör om groll med Gösta Mittag-Leffler om någon kvinna.

>Jag använder tyskspråkiga google och vill se bilder på vibratorer.

Ni är skrämmande många så här kommer svaret på min allra vingligaste skoltyska:

Hallo. Wenn Sie nach einer Abbildung eines Vibrators suchen, kann ich Ihnen leider nich helfen. Ich habe nur eine Abbildung des Einbandes der englischen Ausgabe des Romans „Vibrator“. Sie finden das Poster für den Film „Vibrator“ hier.

>Vad betyder texten till Garth Brooks »The Dance«?*

Inte helt säker, men jag skulle säga att han använder minnet av den första dansen med sitt ex som en metafor för ett förhållande som trots allt var värt all smärta som kom senare.

>Hur viker man papperstranor?

Ja, vad gör man inte för freden. Naturligtvis finns det en instruktionsfilm på youtube.com. Youtube, nu bättre än UR.

>Hur är det med tranor?

Här kan jag kan kanske inte vara till allt för stor hjälp då google-sökningarna tycks allt för ospecificerade men »uggleupplagan« av Nordisk familjebok upplyser att

Tranor »äro skygga, intelligenta och lifliga; ej blott under fortplantningstiden, utan ock eljest anställa de ofta riktiga danslekar, intaga egendomliga kroppsställningar och vridningar, göra höga hopp, gripa hvarjehanda föremål med näbben för att kasta dem i luften o. s. v. Deras röst är trumpetartad.«

----
* Fotnot: Jag har inte hittat på denna själv! Ärligt.

4 kommentarer:

iHanna sa...

roligt!

Jonas Wiklund sa...

Tack! Sedan har man ju förstås min nya favorit. Den som kom in på min blogg efter att ha sökt efter "teknade nakna flikor" [sic!]

carin sa...

hihi

Jonas Wiklund sa...

Eller men nya favorit: sökfrasen "paranta damer"