måndag, mars 12, 2007

Världens hårdaste V5


Jag närmar mig... (Foto: © C. Norgren)

6 kommentarer:

わたる sa...

Super! Best angle!

carin sa...

Va f***n?!?! INGEN som står där nere och passar på dig? Det tycker jag inte alls om att se. Du får faktiskt lov att vara försiktig.

Carlos sa...

Gamba! Det ser så coolt ut att jag blir avundsjuk.

Hoppas du tänker på din fot, det ser högt ut.

Jag kan meddela att jag har valt att efterapa dig och Jon och startat bloggandet själv. Är du nyfiken kan du kolla på http://carlos-ontherocks.blogspot.com/

Jag har pratat med min prefekt idag och det är grönt att sticka till Spanien i tre månader. Äntligen ska jag få återhämta mig!
Tanken är att bloggen ska fungera som en kommunikationskanal mellan vänner och mig när jag är borta. Givetvis kommer jag att skriva om mer än bara klättring. Det vore sååå boring annars.

/C

Jonas Wiklund sa...

Ja, men caramba vad hård den är för mig. Skämtarna har gett den Toyota-d = 2級-1級 = 6b+-7a. Det finns ett foto av den i föraren och allt. Misstänkt nog är snubben i fotot precis på den punkt där den hårda klättringen börjar, såtillvida man inte escapar åt höger i en sökt, men betydligt lättare linje. Från punkten jag befinner mig i fotot flyttar jag upp vänster handen till en liten enfingerskål ungefär 50 cm under kanten. Jag kom upp dit två gånger i lördags, men sen halkar jag av. Två fall från den höjden är ungefär vad min fot klarar av, och Carin, fallen är rena, någon som spottar skulle bara vara i vägen.

Jag drömmer om att göra alla 5 problem på detta block. Jag har kvar denna och "Akira" (Toyota grad g = 3段 = 7c+ -- 8a) på baksidan. Jag hade en kort session på Akira och gjorde alla flytt utom ett irriterande fotförflyttning; tyvärr är den så vass att jag har svårt att upparbeta energi, även om den har en intressant historia: förstabestigningen gjordes flash av YAMAUCHI Akira 1993 eller så, nu 14 år senar har den totalt 4 bestigningar.

Carlos sa...

Jonas, Jag håller tummarna på att du gör alla 5 problem på stenen!

Venga!

carin sa...

Ja, det är klart, skulle vara jobbigt med nån som stod och spottade när du försöker klättra. För att inte tala om äckligt!