torsdag, juni 08, 2006

Man eller kvinna?

Var femte år sedan 1958 har ministeriet för utbildning, kultur, sport, vetenskap och teknologi skickat ut en enkät med följande listiga fråga:

生まれ変わるとしたら、あなたは男と女と、どちらがいいと思いますか。


Om du blev född igen, skulle du hellre födas som man eller kvinna?

Varje gång svarar oförändrat 90% av männen att de nog föredrar att födas som män, samtidigt som 5-10% av männen tycks föredra att födas igen som kvinnor.

År 1958 ville 64% av kvinnorna hellre återfödas som män, medan 28% föredrog att stanna i sitt kön. Sedan dess har en drastisk nedgång i transexualitet kunnas spåras. 1998 ville endast 28% av kvinnorna byta kön efter reinkarnation, medan 68% var nöjda med sin lott.

Så hur skulle du svara?

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Carlos sa...

Intressant tankeexperiment.
Jag tror att jag skulle välja att födas som flicka. Livet som pojke har man redan hunnit känna på och ett könsbyte skulle innebära fler spännande möjligheter och synvinklar.

Fast man bör välja födelseland med omsorg. Det kanske skulle vara tråkigt att återfödas som kvinna i ett land där man beskriver presentgivande till hustrun med ordet "inferior"!

Jonas Wiklund sa...

Inte längre Carlos, inte längre.

(Jag tror egentligen det är ålder de syftar på, inte underlägsenhet i mer övergripande betydelse.)

Hanna sa...

Jag skulle välja att stanna kvar i nuvarande kön, men välja lesbisk som sexuel läggning. Inbillar mig att det skulle bli lugnare så. ;-)

Du då Jonas?

Jonas Wiklund sa...

Jag vet inte. Det spelar ingen roll antar jag? Jag är ointresserad av makt och pengar, så det finns inga särskilda fördelar med att vara man. Å andra sidan är det praktiskt att kunna stå upp och pissa.

Anonym sa...

Jag skulle nog också välja att bli kvinna...
Jag tror att jag skulle gilla det. uppbundet eller ej