tisdag, oktober 09, 2007

Indian Creek, något senare.


Indian Creek-9.jpg, ursprungligen uppladdat av Jonas Wiklund.

I dag firar vi Columbusdagen.

Klättringen då?

Jodå, jag har vart på sprickskola i snart en vecka nu. Indian Creek är en hård läromästare: de flesta leder saknar helt väggrepp där vi europeiska sportklättrare kan fuska oss upp. Nej här är det att köra in händerna i sprickan, vrida om och dra som gäller. Inte direkt komplicerat, men jobbigt. Så länge man inte bryr sig överdrivet mycket om att man glider neråt så går det bra att ta sig uppåt.

Graderna igen. De är helt orelevanta. Mer än på något annat ställe jag varit på. Mina händer långt fetare än alla andras. (När jag jämför handstorlek med lokala klättrare, särskilt de som skrävlar över sina stora händer blir de alltid helt stumma.)

Igår onsightade Paco en 5.12 (tips-splitter), jag följde utan fall. Nästa led vi provade var en 5.11 (thin hands=rattly fingers för mig) där vi båda var tvugna att dra i utrustningen för att komma oss upp.

3 kommentarer:

Carlos sa...

Det var riktigt fina bilder!

Det verkar som att ni har riktigt kul. Vi saknar er och hoppas att vi kommer till IC någon gång innandet är för sent.

Firar man columbusdagen i USA? Firar man att hela kontinenten blev invaderad, massakrerad, smittad, plundrad och mördad? Amerikanerna är verkligen kneppa!

Mvh

Conquistadoren

Anonym sa...

Snygga bilder Jonas. Var rädd om er och njut av din klättring!
Astrid

Johan Grahnen sa...

Rekommenderar starkt besokt till Vedauwoo: med hander som dessa kommer du skratta dig upp for 5.11 offwidth. Och med underarmarna som dom sitter fast i sa borde inte 5.12 av detsamma vara speciellt avlagset. Leta reda pa Bob Scarpelli och tejpa upp fotknolarna...