tisdag, december 12, 2006

Å kära nån

Det händer väl allt som oftast att man radikaliseras när man bor utomlands. Särskilt när man, som mig jag*, lever i en mycket liten bubbla, och saknar kontakt med det »normala« samhället. Jag läser ju aldrig svenska dagstidningar annat än det som finns gratis på nätet, så en balanserad ståndpunkt går ju inte att få, och jag blir, fruktar jag, bara mer inskränkt för varje dag som går.

Efter den onödigt långa ingressen:

Finns det numera någon enda dagstidning som går läsa, förutom Norran, förstås. Om DN går bort för att kulturdelen knappt skriver en enda rad om kultur utan bara för in okunniga kolumnisters lösa tyckande om politik och SvD dagligen publicerar dravel som det här:
vad ska man då läsa?

Tror man att man kan läsa sådant utan att hjärnan ruttnar i alla fall en smula är man sorgligt felinformerad.

-----
* Förrutnelseprocessen verkar vara ostoppbar

6 kommentarer:

Carlos sa...

Lysande kommentar. Kulturdelen i de flesta dagstidningar har amerikaniserats till en grad som är oroande.

Håller med att hjärnan förgås i det där havet av skräp och mänsklig misär de skriverom. Journalistiken har ändrats radikalt, men vi lever i dokusåpasamhället. Vad kan man vänta sig?

Jag håller mig till böcker, då får man välja själv. Problemet är att det är lite svårt att hitta kulturnyheter i bokform...

I Sverige finns i alla fall lite mer att se. Kulturprogrammen i svensk tv har inte gått helt förlorade. K nyheterna brukar hålla en relativ god nivå.

carin sa...

Du får trösta dig med följande. Tidningarnas nätupplagor är reducerade och speciellt anpassade för en särskild publik, i vilken du inte ingår. För övrigt är människans behov av mytologier (?) inte dött. Även om det visst kan kännas som att den andliga urlakningen hotar vår civilisation. :)

Gudmundson sa...

Sydsvenskan är den bästa morgontidningen.

Jonas Wiklund sa...

Aha! Ja de har ju en pigg ledarsida i alla fall. Fast det klart, till SvDs försvar får väl sägas att de har dina välskrivna krönikor.

Nadia sa...

Vilken kul blogg! Hittade hit via bloggtoppen och lär nog avlägga fler besök här.

Jonas Wiklund sa...

Å, tack Nadia!