måndag, oktober 16, 2006

En kalv med eken stångades

Mina drabbningar med japansk byråkrati fortsätter. Strax efter jag flyttat till Japan, för ungefär ett år sedan, skaffade jag mig en personlig stämpel, en inkan. En inkan används istället för signatur i Japan, men viftar man med sitt utlänningskort och sitt bleka ansikte så brukar det gå bra att göra en namnteckning istället. Den enda gången jag använt min stämpel var när jag undertecknade hyreskontraktet.

Enligt uppgift behövs dock en registrerad stämpel när man överför ägandet för en bil. Sagt och gjort. Jag pallrar mig i väg till mitt gårdskontor för att officiellt registrera min inkan hos min stadsdel, fyller i relevanta blanketter, och blir upplyst om att min stämpel inte godkänns som officiell stämpel.

Min stämpel bestod av mina initialer. Det gick inte. Hela namnet skulle de vara. Med »engelska bokstäver« eller katakana. Så nu har jag låtit beställa en ny stämpel. 4-6 dagar ska det ta att tillverka.

Asölkjdzjköv!

Förresten. Har ni kallt än? Det har inte vi. Igår åkte jag wake board.------
Not: En kalv med eken stångades är också titeln på Alexander Solsjenitsyns memoarbok. Läs den!

4 kommentarer:

Lars sa...

verkar något baktungt

astrid sa...

Vilken fantastisk titel! Vore det inte en självbiografi skulle det fresta mig att läsa den.
Har precis påbörjat Pamuks "Istanbul" och med en aning skam måste jag bekänna att den inte ändrar min uppfattning om biografier...
Snyggt foto.

Jonas Wiklund sa...

Lars, inte så baktungt som det här http://www.flickr.com/photos/wiklund/270159689/ Massaki kunde göra bakåtvolter på wakeboard så jag blev inspirerad att satsa fullt på att få luft i hoppen

Astrid, jag har en bekännelse att göra. Jag har blandat ihop Pamuk med Kemal. Kemal läste jag nått av för drygt 15 år sen eller så, men Pamuk har jag nog aldrig läst. Är det bra?

astrid sa...

Nja.. men vem är jag som skulle klandra Svenska akademin.
Du vet, jag har svårt att intressera mig för biografier (verkligheten har jag nog av) och rent allmänt föredrar jag kvinnliga författare. Pamuk är en mycket manlig författare.