onsdag, juli 18, 2007

Utan bil i Nagoya


Min Mitsubishi Minica – som jag kom att kalla Lady Macbeth – är skrotad. Jag köpte henne för 70,000 ¥ av en egyptier som misslyckades omvända mig till den sanna tron. I nio månader har hon fört mig på ett inte allt för pålitligt sätt till de ställen jag velat åka. Jag har bytt kabel mellan fördelardosan och tändstiften, två däck, och bromsbackar höger fram.

För att fortsätta köra henne skulle jag bli tvingad att besiktiga henne, samt betala två års viktskatt. Om hon mot förmodan skulle klara besikningen, skulle det allt som allt kosta drygt 50,000 ¥. Så nu måste jag genomlida min sista månad i Japan utan bil. Ack!

Att skrota en fullt körbar tio år gammal bil ger i och för sig höga poäng på nihonrashi-rankingen.

Dante Gabriel Rossetti ritade bilden, The Death of Lady Macbeth.

3 kommentarer:

Klas M. sa...

Några känningar av jordskalvet nere i Nagoya?

När återvänder du till norden?

Jonas Wiklund sa...

Jodå. Det skakade ganska bra. Av skakningarna att döma gissade jag att jordbävningen var rätt långt borta och därför riktigt kraftig. Man kan lära sig att gissa hur långt bort epicentrum är genom att mäta tiden mellan skakningar i horisontell och vertikal rikning.

Epicentrum var i centrala japan, men på andra sidan ön, mot japanska sjön till.

Jag kommer tillbaka den 29 augusti och åker till USA typ mitten av september för en tre månaders klättertrip, om allt går som det skall. Tillbaka (för gott?) innan Jul i alla fall.

carin sa...

Åh, jag gillade Lady Macbeth ju! Men det är klart, något av en sanitär olägenhet var hon väl kanske :)