tisdag, maj 27, 2008

Rätt låt vann

Melodin från Frankrike Divine, av Sebastien Tellier ansågs vara den bästa i årets europeiska schlagertävling. Men är det bara jag som misstänker att det rör sig om Dr. Bombay?

5 kommentarer:

magnus ericsson sa...

Lite kuriosa: Dr. Bombay (Jonny Jakobsen) försökte blåsa liv i karriären med den mindre lyckade Dr. MacDoo, en skotsk variant på hans persona (som jag antar ville ha friterade Bounty och haggis istället för ikoniska "...rice and curry"). När inte MacDoo lyfte så satte Jonny allt på ett kort och utvecklade karaktären Dr. Christmas men tack gode gud satte Mattias Wachtmeister på Warner stopp för vansinnet, med motiveringen, "Jag hör ingen singel". O, ack - som jag saknar musikbranchen...

Jonas Wiklund sa...

Tack för den kuriosan! Det är precis sånt här jag törstar att få veta.

Alltså, jag gillar ju Sebastien Tellier. La Ritournelle från "Politics" är ju sådan där smyg-svängig loungemusik som så många misslyckas skriva, och att han sprider lite doft av snusk runt sig gör mig inget, men jag får mer än lite humor-vibbar av Monseigneur Telliers senaste inkarnation.

Jonas Wiklund sa...

Sedan får man ju inte glömma att det svenska bidraget var rätt bar också:
http://www.youtube.com/watch?v=rPa0t2Sbr6s

Magnus Ericsson sa...

Det är förbluffande vilket inflytande Jean Michel Jarre har haft på modern fransk musik: M83, Daft Punk o.dy, varenda fräck François i förorten verkar sitta och trycka på en Fairlight.

Angående de två bröderna: det kan nog bara vara Mozzer på första The Smiths-skivan som haft en fulare falsett, sedan är låten ok, bäst i Sverige men näppeligen bra på riktigt?

Jonas Wiklund sa...

Ja alltså, falsetten låter ju bättre inspelad i studio än i live-klippet, och låten är ju bra i meningen att jag inte byter kanal om låten spelas i bilradion.