fredag, april 27, 2007

Golden Week

Jepp, nu blir det Golden Week av. Nästa vecka har trenne röda dagar: måndag, torsdag och fredag. Japans motsvarighet till påsken ungefär. Jag tar dessutom ledigt tisdag och onsdag och tillbringar hela veckan i Ogawayama, i Naganoprefekturen, precis som i fjol.

Under tiden kan ni ju fundera ut vad följande stycke i dagens telegram från TT, rörande protester mot Norges medlemskap i Nato, kan betyda:
Omkring 200 demonstranter greps i Oslo på torsdagskvällen efter en fredlig demonstration mot Norges medlemskap i Nato. Polisen satte in tårgas för att driva bort demonstranter som kastade sten och plankor efter att demonstrationen avslutats.

3 kommentarer:

Carlos sa...

Det är väl solklart. När demonstranterna hade avslutat det fredliga uppdraget var de lediga och kunde ägna sig åt lite våld.

Antagligen ville de visa NATO vilka jobbiga konsekvenser våldet kan ha.

Jonas Wiklund sa...

Stycket är underfundigt på så många nivåer så att man bara häpnar. Precis som Carlos skriver: det är knasigt att ha våldsamma protester mot aggresion.

Jag undrar hur samma skribent skulle beskrivit kriget i Irak? "Plötsligt krigsutbrott efter fredlig båtutflykt till Persiska viken", kanske?

"Omkring 30000 marktrupper besköts av Irakisk militär efter en fredlig båtutflykt till Perisksa viken. De irakiska trupperna satte in en attack för att driva bort trupperna som satte in granatattacker, tomahawkrobotar, stridsvagnar och whatnot, efter att båtutflykten avslutats."

carin sa...

Galet. Undrar vad som hände egentligen?